Sa kokosom možete da napravite neke od čuvenih kolača, kao što su rafaelo, čupavci, ruske kape... Ova namirnica je dekorativna, ukusna i mirisna i odlično se kombinuje sa ostalim sastojcima. Ako volite poslastice sa kokosom, onda vam predlažemo da obavezno isprobate i ovaj recept. Kokos kocke sa višanjama su odlična kombinacija kiselog i slatkog, a super su predlog i za slave.
Isprobajte i ovaj recept za trileće kokos kocke.
- Sastojci:
- 1 l bademovog mleka
- 200 g šećera
- 100 g kukuruznog skroba
- 2 vanilin šećera
- 200 g kokosa
- Za voćni fil:
- 1 konzeva višanja (oko 420 g)
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 100 ml vode
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer, skrob, vanilin šećer i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte kokos, a onda lepo sjedinite i sipajte smesu u četvrtastu vatrostalnu posudu. Pokrijte providnom folijom, pa ohladite na sobnoj temeperaturi, a onda prebacite u frižider. U šerpu sipajte sok od višnje (iz konzerve) i dodajte šećer, pa kuvajte. U posudi pomešajte skrob i vodu i dobro sjedinite, pa sipajte u sok od višanja. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte višnje. Nastavite da kuvate dok se smesa malo ne zgusne. Sipajte fil od voća preko ohlađenog kolača, pa ohladite na sobnoj temepraturi nekih 2 sata, a onda stavite u frižider na 2 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa