PLAZMA ČIZKEJK SA BUNDEVOM: Prava jesenja poslastica koju ćete obožavati već na prvi zalogaj

Sezona je bundeve, pa ako želite da napravite savršenu poslasticu, predlažemo da probate čizkejk u koji ćete dodati plazmu.

Shutterstock

Bundeva je bogata vitaminom C, B1, B2, B3, B6, kao i mineralima - kalijumom, kalcijumom, fosforom i gvožđem. Osim što je zdrava, bundeva je ukusna, a od nje možete da pravite neka od najlepših jela. Bundeva je zvanično prava jesenja namirnica koja se može koristiti kako za slatkiše, tako i za ukusna slana jela, sve zavisi koje joj sastojke dodajete. Danas vam predlažemo da isprobate i fenomenalan čizkejk sa bundevom i plazmom koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

  • Sastojci: 
  • Za podlogu:
  • 200 g mlevene plazme
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 120 g putera 
  • Za fil:
  • 680 g krem-sira
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 80 g kisele pavlake 
  • 1,5 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 g pirea od bundeve
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica cimeta
  • malo muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice đumbira u prahu
  • malo karanfilića u prahu 

Priprema:
Mlevenu plazmu sjedinite sa istopljenim puterom, šećerom i cimetom. Utisinite u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru dok pravite fil. 
U krem sir dodajte smeđi i običan šećer i dobro sjedinite mikserom. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku, vanilu, pire od bundeve i sve začine, pa dobro sjedinite mikserom. Nakon toga postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite. Sipajte fil preko podloge i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Ukrasite ako želite šlagom. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Japanski čizkejk od čokolade   Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa