Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a ne postoji osoba koja može da odoli njihovim kolačima. Tiramisu spada u najpoznatije deserte, a postoji bezbroj načina za njegovu pripremu. Ovu kremastu poslasticu možete da pravite i sa voćem po želji, npr. tiramisu sa malinama je odličan osvežavajući kolač, a mi vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite tiramisu sa višanjama koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a odličan je predlog i za slavsku trpezu.
Sastojci:
- 4 žumanceta
- 200 ml vode
- 1 kašičica instant kafe
- 18 piškota
- 500 g maskarponea
- 70 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica kakaoa
- 200 g višanja
Recept za tiramisu sa višnjama:
U posudi pomešajte vrelu vodu i kafu, pa dobro razmutite. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir, ekstrakt vanile i dobro sjedinite mikserom. Umočite piškote u kafu, pa poređajte u tepsiju. Stavite trećinu fila za tiramisu, pa poređajte višnje bez koštica, pa premažite filom za tiramisu i poređajte keks koji ste umočili u kafu. Premažite preostalim filom za tiramisu, pa pospite kakaom. Ostavite najmanje 2 sata u frižideru da se dobro stegne.
Pročitajte i ovo: Čizkejk tiramisu sitni kolači
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa