ČOKOLADNE VANILICE SA BELIM KREMOM: 1 tajni sastojak za mekše testo (VIDEO)

Napravite ruske čokoladne vanilice sa belim kremom koje su mekše nego srpske, jer se u smesu za testo dodaje tajni sastojak.

Printscreen/YT/А давай приготовим?

Vanilice su proglašene za najbolje najbolje sitne kolače na svetu prema istraživanju kulinarskog sajta Food52.com. Ne postoji tačan recept za pripremu vanilica, ali ovi sitni kolači se prave od testa i premazuju se džemom. Mi vam donosimo i ruski recept za odlične čokoladne vanilice sa belim kremom koje se spremaju na sličan način kao i naše. Odlične su kao posluženje na slavama, a testo je mnogo mekše jer sadrži jogurt. Uživajte! 

Sastojci:

  • Za testo:
  • 1 jaje 
  • 100 g šećera 
  • 100 ml kefira ili jogurta 
  • 50 g putera 
  • 40 g kakaoa
  • 140 brašno 
  • 1/2 kašiče sode bikarbone 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • Za fil:
  • 130 ml slatke pavlake 
  • 70 g putera 
  • 70 g šećera u prahu 
  • Za dekoraciju:
  • bela čokolada 

Recept za čokoladne vanilice sa belim kremom: 

Penasto umutite jaje sa šećerom, pa sipajte jogurt, istopljeni puter i nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno sa kakaom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Sve dobro umutite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se smesa ohladi. Za to vreme penasto umutite puter sobne temeprature sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite mikserom. Sipajte fil za vanilice u špric za kolače. Ruke nauljite, pa uzmite malo testa za vanilice i oblikujte lopticu, pa je malo spljoštite (testo je lepljivo i zato obavezno premažite ruke uljem). Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 10-15 minuta, na gornjoj rešetki. Ispecite i drugu turu na isti način. Na jednu poluloptu od testa sipajte krem i preklopite drugom poluloptom. Ukrasite vanilice istopljenom belom čokoladom i služite. 

Pročitajte i ovo: Vanilice sa čokoladom i kokosom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Snikers čizkejk  Instagram/pp.kbzu_

Izvor: StvarUkusa