Sastojci:
- 150 g mlevenog keksa
- 110 g pečenih lešnika
- 60 g šećera u prahu
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike meda
- 60 ml belog ruma
- 80 g kokosovih pahuljica
- 2 kašičice kore od pomorandže
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 282 g crne čokolade, grubo seckane
Recept za rum kuglice sa crnom čokoladom:
Za rum kuglice usitnite u blenderu lešnike. Ubacite sve sastojke osim seckane čokolade u srednju posudu. Promešajte da se sjedine, smesa će biti lepljiva. Pokrijte i ohladite u frižideru 45 minuta pre nego što napravite kuglice. Hlađenje čini smesu čvršćom i lakšom za rad.
Pre nego što izvadite smesu iz frižidera, počnite da topite čokoladu na pari. Kada je istopite, ostavite je da odstoji 5 minuta da se malo ohladi. Od izvađene smese izdvojite 2 kašičice i između dlanova uvaljajte u lopticu, pa svaku lopticu potopite u čokoladu. Ponovite sa preostalom smesom.
Vratite loptice na lim za pečenje nakon što svaku umočite u čokoladu. Ostavite ih u frižideru 30 minuta ili dok se čokolada potpuno ne stegne pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i posne snikers kuglice.
Pročitajte i kako se prave brze posne kuglice kakve još niste probali
BONUS VIDEO
StvarUkusa