1. Za testo izmešati brašno, maslac, so, jaje i šecer, uviti u foliju i držati u frižideru 30 minuta.


Sastojci:

Za masno testo:

250 g brašna
125 g maslaca
malo soli
jaje
50 g šećera

Za fil:

700 g krušaka
1 kg švapskog sira
125 g mekanog maslaca
200 g šećera
kesica vanilin šećera
4 kašike soka od limete
rendana kora od pola limuna
4 jajeta
4 kašike griza
kesica praška za pecivo
kesica pudinga od vanile

2. Oljuštiti kruške i presećci na polovine. Kuvati ih poklopljene u 50 ml vode pet minuta i ocediti. Oko 2/3 krušaka sitno iseckati, a ostatak iseći na tanke kriške.

3. Zagrejati rernu na 175 stepeni.

4. Umutiti maslac sa 100 g šecera, vanilin šecerom, korom i sokom limete.

5. Razdvojiti jaja. Umešati u masu od maslaca žumanca, jedno po jedno.

6. Pomešati griz, prašak za pecivo i prašak za puding, pa takođe umešati u masu.

7. Umutiti belanca sa ostatkom šećera, pa i to umešati pažljivo, zajedno s kockicama kruške i sirom.

8. Razviti testo, obložiti njime kalup za kolače (prečnika 26 cm) i podići ivice.

9 .Rasporediti odozgo masu od sira i peći kolač ceo sat. Položiti preko kriške kruške, pa zapeći 10 minuta.