1. Za testo izmešati brašno, maslac, so, jaje i šecer, uviti u foliju i držati u frižideru 30 minuta.
2. Oljuštiti kruške i presećci na polovine. Kuvati ih poklopljene u 50 ml vode pet minuta i ocediti. Oko 2/3 krušaka sitno iseckati, a ostatak iseći na tanke kriške.
3. Zagrejati rernu na 175 stepeni.
4. Umutiti maslac sa 100 g šecera, vanilin šecerom, korom i sokom limete.
5. Razdvojiti jaja. Umešati u masu od maslaca žumanca, jedno po jedno.
6. Pomešati griz, prašak za pecivo i prašak za puding, pa takođe umešati u masu.
7. Umutiti belanca sa ostatkom šećera, pa i to umešati pažljivo, zajedno s kockicama kruške i sirom.
8. Razviti testo, obložiti njime kalup za kolače (prečnika 26 cm) i podići ivice.
9 .Rasporediti odozgo masu od sira i peći kolač ceo sat. Položiti preko kriške kruške, pa zapeći 10 minuta.