1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmiksujte omekšali maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Umešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu koru limuna, pa polako dodajte u smesu maslaca i šećera i miksujte još 4 minuta.
2. Borovnice isperite, prosušite papirom i ostavite da se dobro ocede. Deblje namastite pravougaoni kalup (zapremine 1,5 l), pa ga pospite prezlama (ili ga obložite masnim papirom).
3. Borovnice uvaljajte u malo brašna da se bolje rasporede po kolaču. Zatim ih varjacom umešajte, kao i kokosovo brašno, u testo. Testo izlijte u pripremljen kalup, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 40-45 minuta.
4. Pečeni kolac izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta. Onda ga iskrenite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. Pospite ga debljim slojem šecera u prahu, obmotajte aluminijumskom folijom ili stavite u dozu za kolace kako bi sacuvao svežinu.