1. Napravite šerbet: vodu i šećer prokuvajte i ohladite, dodajte tanko sečene kolutove limuna. Za fil prokuvajte šećer, vodu i griz, skinite s vatre i dodajte orahe, promešajte. Kore presecite na dva dela po dužini, filujte ih i motajte u trouglove (bitno je da fil ne iscuri tokom pečenja). Poslažite u podmazan pleh, svaku baklavu namažite s malo ulja. Prekrijte korom, ako je preostala i pecite dok ne porumeni, skinite koru i još malo dopecite.
2. Vruće baklave prelijte hladnim sirupom. Ohladite pre služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus