1. Sipati brašno u činiju mešenje, dodati žumance, šećer, vanilin šećer, lešnik i iseckani puter. Brzo izmesiti testo nakvašenim rukama i napraviti kuglu. Uviti testo u foliju i držati u frižideru oko 60 minuta.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Oljuštiti jabuke i iseći ih na kriške (po potrebi preliti sokom od limuna da ne potamne). Razviti testo na radnoj površini u veličini okvira za kolače (o 26 cm), staviti ga u okvir i podići ivice. Poređati jabuke i posuti preko suvim grožđem.

3. Za preliv pomešati kiselu pavlaku sa šećerom i jajima. Umešati prašak za puding i slatku pavlaku. Preliti jabuke i staviti kolač da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, oko 55 minuta. Izvaditi kolač da se prohladi, pa ga posuti šećerom u prahu.


Sastojci:

Za prhko testo:
125 g brašna
1 žumance
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
25 g mlevenih lešnika
75 g putera

Za fil:
1,25 kg jabuka
50 g grožđica
200 ml kisele pavlake
150 g šećera
5 jaja
1 kesica pudinga od vanile
200 ml slatke pavlake
1 kesica šećera u prahu