1. Pomešati sir, ulje, mleko, so, 75 g šećera, vanilin šećer i koru od limuna. Pomešati prašak za pecivo sa brašnom, pa polovinu umešati u prethodnu masu. Kad se sastojci sjedine, dodati i drugu polovinu brašna i izmesiti sve u ujednač eno testo, mikserom ili rukama.

2. Razvući testo na radnoj površini posutoj brašnom, tako da se dobije krug (ø 28 cm). Time obložiti okvir za kolače (ø 26 cm) i podići ivice. Zagrejati rernu na 175 stepeni.

3.Iseći jabuke na osmine i izmešati ih sa 3 kašike soka od limuna. Rasporediti jabuke preko testa. Peći kolač oko 35 minuta.

4. Smanjiti temperaturu u rerni na 155 stepeni. Umutiti belance, sa dodatkom preostalog soka od limuna i 100 g šećera. Rasporediti sneg od belanaca po polupečenom kolaču. Peći kolač do kraja, još 15–20 minuta.


Sastojci:

100 g neslanog krem sira
4 kašike ulja
4 kašike mleka
malo soli
175 g šećera
1 kesica vanilin šećera
rendana kora od 2 limuna
1/2 kesice praška za pecivo
200 g brašna
600 g kiselih jabuka
sok 2 limuna
3 belanca