1. Pomešati sir, ulje, mleko, so, 75 g šećera, vanilin šećer i koru od limuna. Pomešati prašak za pecivo sa brašnom, pa polovinu umešati u prethodnu masu. Kad se sastojci sjedine, dodati i drugu polovinu brašna i izmesiti sve u ujednač eno testo, mikserom ili rukama.
2. Razvući testo na radnoj površini posutoj brašnom, tako da se dobije krug (ø 28 cm). Time obložiti okvir za kolače (ø 26 cm) i podići ivice. Zagrejati rernu na 175 stepeni.
3.Iseći jabuke na osmine i izmešati ih sa 3 kašike soka od limuna. Rasporediti jabuke preko testa. Peći kolač oko 35 minuta.
4. Smanjiti temperaturu u rerni na 155 stepeni. Umutiti belance, sa dodatkom preostalog soka od limuna i 100 g šećera. Rasporediti sneg od belanaca po polupečenom kolaču. Peći kolač do kraja, još 15–20 minuta.