1.  Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih ulupati u čvrst šne. Zatim dodati žumanca, brašno izmešati sa kakaom i pecivom pa dodati u prethodnu smesu i na kraju dodati ulje.


Sastojci:

Kora:

6 jaja

6 kašika brašna

2 kašike kakaa

1/2 peciva

pola male šoljice ulja

Fil:

250 ml mleka

150 g šećera

2 kašike brašna

100 g mlevenih oraha

2 kašike kakaa

50 g čokolade

200 g margarina

2. Sve lepo izjednačiti pa sipati u pleh (28 sm) i peći na 180 stepeni oko 20 min.

3. Ohlađenu koru preseći na pola.

4. U mleko dodati šećer, vanilin šećer pa staviti da provri. Izmešati kakao i brašno pa sipati malo mleka, razmutiti i zakuvati da provri, dobro izmešati žicom da se ne zgrudva i ostaviti da se ohladi. 

5. Margarin umutiti pa kad se fil ohladi sjediniti tako što ćete dodavati kašiku po kašiku fila u margarin, nikako obrnuto. Pola fila sipati na presečeni biskvit, pokriti drugom polovinom pa isfilovati ostatkom fila. 

6. Ukrasiti rendanom čokoladom po želji…

Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs