1. Sameljite keks sa ovsenim pahuljicama i pomešajte sa maslacem. Rasporedite po dnu manjih kalupa, utisnite i stavite u frižider. 


Sastojci:

100 g keksa

50 g ovsenih pahuljica

80 g maslaca

Za fil:

6 dl punomasnog jogurta

vanilin šećer

80 g šećera

2 kašike limunovog soka

8 listova želatina

3 dl slatke pavlake za šlag

kesica učvrščivača za šlag

2 manga

kašičica šećera

2. Želatin umočite u hladnu vodu, dok ne omekša. Jogurt pomešajte sa limunovim sokom, šećerom i vanilom.

3. Zagrejte želatin na laganoj vatri dok se ne otopi, pa ga stavite u smesu od jogurta. Umutite slatku pavlaku u šlag sa učvršćivačem, umešajte u smesu od jogurta i izlijte u kalupe na podloge od keksa.

4. Mango izrežite na sitne kocke i stavite u tiganj. Pospite ga sa kašičicom šećera i kuvajte dok voće ne omekša. Ohladite i prelijte po torticama.

5. Ostavite kolač u frižideru par sati. Pre posluživanja prebacite tortice na tanjire i skinite kalupe.