1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.


Sastojci:

Kora:

7 jaja

10 kašika šećera

2 kašike kakaoa

3 kašike brašna

1/2 kašičice sode bikarbone

Fil:

4 jaja

100 g šećera

4 kašike brašna

300 ml mleka

2 rebra čokolade za kuvanje

250 g margarina

1 vanilin šećer

Glazura:

100 g čokolade

2 do 3 kašike ulja

2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.

3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 min.

4. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.

Fil:

1. Mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.

2. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umiksajte mikserom.

3. Podelite u 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu.

4. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.

5. Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom. Prošarajte ga sa belom glazurom.

Izvor: Znamo.ba