1. Grožđe potopiti u toplu vodu i ostaviti da omekša.


Sastojci:

3 jaja

4 kašike šećer

1 čaša jogurt

1 šoljica ulje

5-6 kašika brašno

1 kom prašak za pecivo

2 kašike kakao

1 šoljica suvog grožđa

Za ukrašavanje:

100 g čokolada

50 g  mlevenih oraha

2. Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i sve dobro izmešati. Zatim, dodati redom jogrut, ulje i na kraju suve sastojke (prethodno izmešane): brašno, prašak za pecivo i kakao. 

3.Sve dobro izmešati da se sastojci sjedine. Kada je smesa ujednačena dodati u nju prethodno oceđeno suvo grožđe.

4. Dobijenu smesu uliti kalup ili dublji pleh i peći kolač na 200 stepeni 25-30 minuta.

5. Kada je kolač gotov, izvaditi ga na tacnu/poslužavnik i ostaviti ga da se malo ohladi. Za to vreme otopiti čokoladu sa malo ulja, preliti preko kolača i odozgo posuti mlevenim orasima.

Savet plus: umesto čokolade i mlevenih oraha, kolač možete posuti i prah šećerom. 

Izvor: Blic žena