Žumaca umutiti sa 250 gr šećera mikserom penasto , pa ih onda mešatina pari (pogledaj Video) i u njih dodati seckan margarin i sve zajedno mešati da se zgusne na pari ili na smanjenoj ringle..jedno 15 - 20 min. Ostatak šećera istopiti u drugoj šerpi da dobije lepu braon boju . Žumanca skloniti sa šporeta pa u njih dodati seckane orahe i dobro izmešati, a zatim ih dodati u pržen vruć šećer i dobro brzo izmešati. Odmah onako vruće sipati na polovinu oblande. Oblandu obavezno stavite u celofan jer fil hoće malo da leti sa strane zato savijete celofan samo dok se malo stegne, i odmah staviti drugu malu oblandu i pritisnuti nečim ili je jednostavno okrenite. Dali će Vam štangle biti mekše ili tvrdje zavisi koliko ste dugo žumanca mešali na pari. Ako želite malo mekše onda ih mešajte manje na pari ne više od 15 min... Eto Sladite se ! Video recept:
Bakina kuhinja - štanglice figaro
Fenomenalan desert koga deca obožavaju
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus