1. Indijske oraščiće potopite u vodi jedan sat. U blenderu sameljite lešnike, dodajte med, kakao i po potrebi malo vode dok ne dobijete kompaktnu smesu koju možete oblikovati.


Sastojci:

Za koru:

1 i 1/2 šolje lešnika

1 kašika kakaa

2 kašike vode

Za fil:

1 i 1/2 šolje neslanih indijskih oraščića

1/2 šolje kokosovog brašna

limunov sok 

3 kašike javorovog sirupa

3/4 šolje kokosovog ulja

2 šolje malina

2. Smesu razdeliti po dnu manjih kalupa. Indijske orahe isperite i sitno sameljite u blenderu.

3. Pomešajte kokos, limunov sok, javorov sirup i kokosovo ulje. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Ubacite šolju usitnjenih malina. 

4. Izlijte smesu preko podloga u kalupima i ostavi preko noći dok se dobro ne stegne. Pre posluživanja, izvadite tortice iz kalupa i ukrasite preostalim malinama.

Izvor: Zdrava krava