U sud sipati vodu pa dodati :


Sastojci:

100 g suvog grožđa

28 kašika šećera

15 kašika brašna

5 kašika griza

1 cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer

400 ml vode

1 kafena kašika sode bikarbone

8 kašika mlevenih oraha

4 kašika pekmeza od šljiva

Premaz:

pekmez po izboru

mleven i seckan orah

100 g suvog grožđa

28 kašika šećera

15 kašika brašna

5 kašika griza

1 cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer

1 kafena kašiku sode bikarbone

8 kašika mlevenih oraha

4 kašika pekmeza od šljiva i sve dobro izjednačiti žicom. 

Sipati u pleh veličine 26 cm u koji ste stavili pek papir. Peći na 200 stepeni 40- 45 min. Na polovini pečenja pokriti folijom. Vruć kolač  premazati džemom po izboru i posuti mlevenim i seckanim orasima. 

Seći kad se kolač ohladi..

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs