Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praznični kolačići sa medom i cimetom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Kako će kuća divno da miriše na cimet i med...

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Ugrejte puter, med i cimet da se lepo rastope na umerenoj vatri. Ostavite da se ohladi. Dodajte jaje i promešajte.


Sastojci:

150 g meda

1 kašičica cimeta

125 g putera 

275 g integralnog brašna

1 jaje

pola kesice praška za pecivo

4 štangle čokolade za kuvanje

2.  U ovu smesu dodajte brašno i prašak za pecivo.

3. Testo treba da miruje oko 30 minuta. 

4. Rasklagijajte ga tanko i kalupima u obliku zvezda ili jelkica vadite kolačiće.

5. U predhodno zagrejanu rernu na 200c, stavljajte ih na pleh na kom je papir za pečenje i pecite oko 5-10 minuta dok ne porumene. 

6. Rastopite čokoladu na pari i premažite kolačiće.

Savet plus: Možete ih posuti i ukrasnim mrvicama ili prah šećerom. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti