Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji brauni bez brašna sa kafom po receptu Džejmija Olivera

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Jedan od najboljih načina da zasladite dan je sa ovim kolačom koji će vam podići šećer, ali i razbuditi.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Sameljite bademe, pazeći da ne preterate jer prejako izblendirani plodovi mogu da počnu da se lepe, piše Lepa i srećna.


Sastojci:

200 gr badema

200 gr crne čokolade

175 gr putera

70 gr prah-šećera

4 jajeta

20 ml jake espreso kafe

2. Otopite čokoladu i puter sa espreso kafom na pari, a vodite računa da dno šerpe ne dodiruje ključalu vodu. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte čokoladnu masu pa umešajte bademe.

3. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca pa ga pažljivo žicom umešajte u smesu od jaja i badema.

4. Pecite na temperaturi od 170C, u plehu koji ste prekrili pek-papirom, oko 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti