1. Sameljite bademe, pazeći da ne preterate jer prejako izblendirani plodovi mogu da počnu da se lepe, piše Lepa i srećna.


Sastojci:

200 gr badema

200 gr crne čokolade

175 gr putera

70 gr prah-šećera

4 jajeta

20 ml jake espreso kafe

2. Otopite čokoladu i puter sa espreso kafom na pari, a vodite računa da dno šerpe ne dodiruje ključalu vodu. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte čokoladnu masu pa umešajte bademe.

3. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca pa ga pažljivo žicom umešajte u smesu od jaja i badema.

4. Pecite na temperaturi od 170C, u plehu koji ste prekrili pek-papirom, oko 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/