1. Pomešajte jaja sa mlekom u velikoj činiji.


Sastojci:

2 jaja (dobro izmućena)

350 ml šolje mleka

2 šolje brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

1/4 šolje šećera

3 jabuke srednje veličine, oljuštene i izrendane

arome

biljno ulje za prženje

mleveni šećer (šećer u prahu)

2. U manju činiju sipajte brašno, vanilin šećer, so i šećer i pomešajte.

3. Pomešajte sve suve i vlažne sastojke (iz obe činije) i zamutite zajedno sa rendanim jabukama ili sa bilo kojim drugim ukusom koji smatrate prilagodljivim.

4. Stavite tanak sloj biljnog ulja na tiganj i podesite na srednju ili jaču temperaturu. Velikom kašikom uzmite testo od dobijene smese i spljoštite ga malo. Pecite dok kora ne bude zlatne boje. Okrećite palačinke na svaka dva do tri minuta.

5. Pospite preko  palačinki šećer u prahu i servirajte odmah, ili ih ostavite na tacni u zagrejanoj rerni ukoliko ne želite odmah da ih konzumirate.