1. U mleku rastopiti maslac /sve skupa treba biti toplo.
2. Pomešati brašno, kvasac i šećer, dodati jaje i mešavinu mleka i maslaca. Zamijesiti testo i ostaviti ga na toplom, kvasati oko pola sata.
3. Jabuke oguliti i očistiti, zatim 1/2 jabuka narendati na sitno, a ostale iseći na sitnije kocke.
4. Pomešati ih s limunovom koricom, lešnicima i šećerom i dodati lagano umućeno belance.
5. Nadošlo testo podeliti na dva dela, i razvaljati ih na četverougaone dimenzija 45x20 cm
6. Na svaki staviti po polovinu nadeva i zamotati u roladu, a sastav rolade okrenuti prema dole.
7. Rolade zarezati odozgo 2 cm duboko po dužini, saviti oko sebe (kao da cedite veš) pa međusobno u čvrst venac. Staviti venac na lim za pečenje.
8. Pokriti ga folijom, peći oko 20 minuta na 200°C, zatim skinuti foliju pa peći još 20 minuta. Ostaviti još 15 minuta u isključenoj rerni.
9. Premazati ga zagrejanim džemom od kajsija i ukrasiti po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus