1. Sitno iseckati kajsije, urme, brusnice i 50g čokolade. Lešnike i orahe staviti u šerpice pa u rernu 10-tak minuta na 180 stepeni.
2. Kad opna počne da puca, izvaditi iz rerne i ohladiti. Zatim ih rukama malo „protrljati“ jedne o druge kako bi se lakše skinuo što veći deo opni. Zajedno sa bademima sipati u blender i samleti.
3. U blender dodati prethodno iseckane kajsije, urme, brusnice i čokoladu. Sipati sok od jedne pomorandže. Kratko samleti da se sastojci promiešaju i sjedine. Od smese formirati kuglice, stavljati u korpice.
4. Po želji preliti čokoladom koju ste prethodno otopili sa 2,3 kašike ulja. Staviti kolačiće na hlađenje. Servirati uz ceđenu pomorandžu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenasamja.me