1. Pomešajte brašno, šećer i so na radnoj površini, pa prebacite u posudu za mešenje. Dodajte jaje i 2-3 kašike vode.
2.Rashlađen puter isecite na kockice i sve dobro umesite. Napravite loptu, umotajte je u celofan i stavite u frižider da se hladi pola sata.
3. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo razvucite oklagijom prema kalupu za tart prečnika 24 cm. Isecite ivice i izbockajte ga viljuškom. Prekrijte testo papirom za pečenje i pospite zrnima pasulja. Pecite ga desetak minuta u rerni, zatim ga izvadite pa uklonite pasulj i papir.
4. Jaja umutite penasto sa šećerom pa dodajte sok i koru limuna, kao i rastopljen puter. Sve umutite, sipajte preko testa u kalup, pospite bademom i pecite 25-30 minuta (pokrijte ako je potrebno). Sačekajte da se tart ohladi, pa odozgo poređajte sveže maline i pospite ih šecerom u prahu.
Savet: Da bi kora bila sipkava, najpre je kratko ispecite, ali prethodno izbockajte testo u kalupu, pa ga prekrijte papirom i zrnima pasulja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lepaisrecna.rs