1. Slatku pavlaku stavite u šerpicu i kuvajte dok ne počne da vri, pa zatim dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi. Sklonite šerpu s ringle, dodajte izlomlenu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. SAčekajte da se ohladi, pa stavite u frižuder.
2. Umutite 6 belanaca s dve kašike šećera. U posebnoj posudi umutiti žumanca, ostatak šećera i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Postepenu u žumanca dodajte umućena belanca i brašno pomešano s praškom za pecivo.
3. Podelite testo na dva dela, pa u jedan dodajte samo polovinu ulja, au drugi ostatak ulja i kakao prah.
4. U posebne špriceve sipajte dve smese i nanesite na pleh obložen papiom za pečenje. Smese nanosite naizmenično svetlu, pa tamnu i to dijagonalno. Pecite koru 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.
5. Pečeni koru pospite šećerom u prahu i preručite na radnu površinu zajedno s papirom za pečenje. Papir zatim pažljivo skinite i sačekajte da se kora ohladi. Na ohlađenu koru nanesite ohlađen umućen fil koji ste prethodno umutili. Preko fila nanesite komadiće nekatrina po sredini i umotajte rolat. Ostavite rolat da se hladi preko noći u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus