1. Slatku pavlaku stavite u šerpicu i kuvajte dok ne počne da vri, pa zatim dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi. Sklonite šerpu s ringle, dodajte izlomlenu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. SAčekajte da se ohladi, pa stavite u frižuder.


Sastojci:

Za fil:

500 ml slatke pavlake

20 g putera

200 g bele čokolade

Za koru i ukrašavalnje

6 jaja

120 g šećera

1 vanilin šećer

100 g brašna

prašak za pecivo

80 ml ulja

30 g kakaoa

šećer u prahu

oko 3 nektarine

2. Umutite 6 belanaca s dve kašike šećera. U posebnoj posudi umutiti žumanca, ostatak šećera i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Postepenu u žumanca dodajte umućena belanca i brašno pomešano s praškom za pecivo.

3. Podelite testo na dva dela, pa u jedan dodajte samo polovinu ulja, au drugi ostatak ulja i kakao prah.

4. U posebne špriceve sipajte dve smese i nanesite na pleh obložen papiom za pečenje. Smese nanosite naizmenično svetlu, pa tamnu i to dijagonalno. Pecite koru 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.

5. Pečeni koru pospite šećerom u prahu i preručite na radnu površinu zajedno s papirom za pečenje. Papir zatim pažljivo skinite i sačekajte da se kora ohladi. Na ohlađenu koru nanesite ohlađen umućen fil koji ste prethodno umutili. Preko fila nanesite komadiće nekatrina po sredini i umotajte rolat. Ostavite rolat da se hladi preko noći u frižideru.