BEZ BRAŠNA, ŠEĆERA I KAPI ULJA: Bogat i sočan čokoladni kolač sa prelivom koji curi

Izuzetno ukusno i jednostavno!

printscreen/Youtube/CooksterMom

Odličan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti . Jednostavna i brza priprema učiniće da još više zavolite ovaj kolač. A čokoladni fil koji curi je još jedna pozitivna karakteristika ove poslastice.

Sastojci:

  • 2 velike banane 
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika jogurta 
  • 1 puna kašika kakaa 
  • 1 šolja kokosa 
  • 1 kesica vanilin šećera
    1 kesica praška za pecivo 
  • 2 jaja

Za preliv:

  • 100 g tamne čokolade
  • čaša mleka 

Veličina kalupa: 20 x 20

Priprema:

U blenderu najpre sameljite banane. zatim dodajte sve ostale sastojke osim jaja i dobro izblendajte. Jaja umutite u posebnoj činiji pa im dodajte prethodnu smesu. Mešajte špatulom. Pleh podmažite pa izlijte smesu. pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.

Za preliv otopite čokoladu pa joj postepeno dodajte mleko i mešajte dok se ne sjedine. Gotov kolač izvaditi iz rerne, izbosti čačkalicom svuda pa preliti prelivom. Ostavite tako bar 15 minuta dok kolač ne upije preliv pa služite.

Izvor: Stvar ukusa