Šargarepa je nezaobilazan deo slanih jela, ali da li ste je probali u kolačima? Ako niste do sad, probajte i sigurno će vam se dopasti. Ovaj sočni kolač sa čokoladnom glazurom je toliko ukusan, da nećete ni posumnjati da je glavni sastojak upravo šargarepa.
Sastojci:
- 250 g šargarepe
- 60 ml soka od pomorandže
- korica od pomorandže
- 160 ml bademovog mleka (ili drugog po izboru)
- 3 jajeta
- 15 g kokosovog brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 50 g pirinčanog brašna
- na vrh kašičice sode bikarbone
Čokoladna glazura:
- 50 g crne čokolade
- 50 ml bademovog mleka
Priprema:
Šargarepu isecite na manje komade, pa zajedno sa rendanom koricom pomorandže, sokom od pomorandže i mlekom usitnite u secku ili blenderu. Dobijenu smesu prebacite u činiju, dodajte jaja pa umutite žicom.
U drugoj posudi pomešajte brašna i sodu bikarbonu. Možete koristiti bilo koje drugo brašno u količini od 100g + 15 g kokosovog. Sjedinite obe smese pa izlijte u podmazan kalup. Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta.
Za glazuru otopite čokoladu sa mlekom i prelijte gotov kolač. Malo ohladite u frižideru pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE