Krofne iz rerne su idealno rešenje za domaćice koje nemaju mnogo vremena da provode pored šporeta. Zato im ovakav način pripreme ostavlja prostora da završavaju druge stvari dok se krofnice same peku. Nema prženja u dubokom ulju tako da se mogu kategorisati kao zdrave.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- pola šolje kokosovog šećera
- pola šolje mleka po izboru
- 3 kašike ulja po izboru
- 1 jaje
- 1 kašičica arome vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice morske soli
- 1 kašičica kokosovog ulja
- pola šolje čokoladnih mrvica
- šarene mrvice za ukrašavanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh za krofne.
Umutite kokosov šećer, mleko, ulje, jaje i aromu vanile. Dodajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. Dobro sjedinite. Sipajte testo u plastičnu kesu i odsecite ugao plastične kese.
Sipajte testo za krofne u svaki kalup za krofne. Pecite 15-17 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohladi pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Za čokoladni preliv otopite pola šolje čokoladnih komadića sa 1 kašičicom kokosovog ulja. Svaku krofnu umočite u čokoladu i pospite šarenim mrvicama. Stavite u frižider na 10-15 minuta da se stegnu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus