JEDNOSTAVAN KOLAČ SA KRUŠKAMA: Karamelizovano voće i najmekši patišpanj - poješćete ga u slast (VIDEO)

Jednostavan kolač sa kruškama pravi se od sastojaka koje svi imaju kod kuće, a za još lepši ukus kruške prvo karamelizujte sa šećerom.

Printscreen/YT/Ricette Fatte In Casa

Jesen nam donosi razne mirisne plodove, a jedan od njih su kruške. Iskoristite ovo slatko voće i napravitejednostavan kolač sa kruškama.Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za još lepši ukus voće prvo karamelizujte sa sećerom. Kolač će biti sočan i mekan, što duže stoji to će biti lepši. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • Za nadev:
  • 2 kruške
  • 50 g šećera

Priprema:

Kruške dobro operite, pa ih isecite na što tanje kriške. Ubecite ih u tiganj, pospite šećerom, pa ih pržite na umerenoj vatri, oko 10 minuta, dok se šećer ne karamelizuje. Jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa mutite dok ne postanu penasta. U smesu postepeno dolivajte ulje i mleko, sve vreme muteći. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa još jednom kratko umutite da dobijete glatko testo bez grudvica. U kalup prečnika 28 cm obložen papirom za pečenje, izlijte smesu i ravnomerno rasporedite. Odozgo poređajte karamelizovane kruške. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se prohladi pospite ga šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE