KOLAČ SA JABUKAMA: Italijani u omiljenu jesenju poslasticu dodaju sastojak od kojeg je lepša (VIDEO)

Lenja pita je poznati kolač sa jabukama, a Italijani ga prave malo drugačije i dodaju mleveni badem u smesu.

Printscreen/YT/ One day One recipe

Ako u kući imate jabuke onda pripremite najlepši voćni kolač. Miriše na jesen i hladnije vreme, pravi se tako što se sastojci za testo umute, a preko se poređaju kriške jabuka. Zameniće lenju pitu očas posla, a najbolje od svega je što uspeva bukvalno svima. Možete da poslužite i sa sladoledom od vanile, ali iz popodnevnu kafu. Ako niste znali, jabuke nisu dobre samo za pravljenje kolača, od njih možete da napravite smesu koja menja jaja u receptima. Italijani u kolač sa jabukama dodaju i mleveni badem koji poboljšava ukus. 

  • Sastojci:
  • 40 g putera
  • 125 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 60 g šećera
  • 25 g kukuruznog skroba
  • 2 kašike vode
  • 60 g mlevenih badema
  • 1 jabuka
  • šećer u prahu

Priprema:
Puter istopite i pomešajte sa mlekom i lepo sjedinite. Zatim jaja umutite sa šećerom, pa dodajte skrob koji ste prethodno razblažili sa vodom, promešajte, a onda dodajte i mlevene bademe. Kada sve sjedinite sipajte puter sa mlekom. Lepo sjedintie i dobijenu smesu sipajte u posudu, pa stavite jabuku koju ste isekli na kriške. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE