Ako volite lenju pitu ili neki kolač sa jabukama, ovaj recept će vas oduševiti. Umesto gotovih kora ili testa koristite hleb. Ne postoji osoba koja ne voli hleb, a kada se pomeša sa fenomenalnim filom od jabuka dobijete poslasticu kojoj niko neće moći da odoli. Lako se pravi, uspeće vam iz prvog pokušaja, a odličan je desert i kada vam dođu prijatelji. 

Sastojci:

  • 12 kriški hleba 
  • 400 g jabuka 
  • 6 jaja 
  • 50 g šećera 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 150 ml mleka 

Za dekoraciju:

  • 100 ml slatke pavle 
  • 10 g crne čokolade 
  • nana
  • malo ribizla

Priprema:

Hlebu isecite ivicu, a zatim poređajte u puterom premazanu tepsiju veličine 18x8 cm. Poređajte po ivici i po dnu. Jaja umutite, pa dodajte slatku pavlaku, mleko i šećer i ponovo umutite. Jabuke oljuštite i isecite na kockice, pa sipajte preko hleba. Pecite u rerni na 175°C oko 65 minuta. Umutite slatku pavlaku, pa ukrasite gotov kolač. Izrendajte čokoladu preko i ako želite ukrasite nanom i ribizlom. 

Izvor: Stvar ukusa