Ako volite poslastice sa jabukama, ovaj kolač će vas oduševiti.

Ako volite lenju pitu ili neki kolač sa jabukama, ovaj recept će vas oduševiti. Umesto gotovih kora ili testa koristite hleb. Ne postoji osoba koja ne voli hleb, a kada se pomeša sa fenomenalnim filom od jabuka dobijete poslasticu kojoj niko neće moći da odoli. Lako se pravi, uspeće vam iz prvog pokušaja, a odličan je desert i kada vam dođu prijatelji.
Sastojci:
- 12 kriški hleba
- 400 g jabuka
- 6 jaja
- 50 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 150 ml mleka
Za dekoraciju:
- 100 ml slatke pavle
- 10 g crne čokolade
- nana
- malo ribizla
Priprema:
Hlebu isecite ivicu, a zatim poređajte u puterom premazanu tepsiju veličine 18x8 cm. Poređajte po ivici i po dnu. Jaja umutite, pa dodajte slatku pavlaku, mleko i šećer i ponovo umutite. Jabuke oljuštite i isecite na kockice, pa sipajte preko hleba. Pecite u rerni na 175°C oko 65 minuta. Umutite slatku pavlaku, pa ukrasite gotov kolač. Izrendajte čokoladu preko i ako želite ukrasite nanom i ribizlom.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.