Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave. Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate nećete moći da se zaustavite. Po ukusu može da parira lenjoj piti.
Sastojci:
- 100 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 5 jaja
- kora limuna
- 250 g brašna
Za fil:
- 4 jabuke
- 3 jajeta
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa
OTKRIVAMO ZAŠTO JE VICHY DERCOS ŠAMPON SVETSKI BROJ JEDAN U BORBI PROTIV PERUTI