Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave. Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate nećete moći da se zaustavite. Po ukusu može da parira lenjoj piti

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • kora limuna
  • 250 g brašna

Za fil:

  • 4 jabuke
  • 3 jajeta
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema: 

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa