Dobro je poznato da je bundeva simbol jeseni i da se od nje mogu pripremati različite slane i slatke đakonije. Bundevu možemo jesti i samu pečenu u rerni pa prelivenu šećerom ili medom. Za koji god specijalitet da se odlučite sigurni smo da ćete uživati. Mi vam nudimo recept za kremasti kolač od ovog povrća kojim ćete se oduševiti na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- Podloga:
- 50 g putera
- 35 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 80 g brašna
- 45 g karamela
- 10 ml slatke pavlake
- 2 g praška za pecivo
- 1 jabuka
- prstohvat soli, cimet
- Fil:
- 250 g maskaponea
- 200 g svežeg sira
- 95 g šećera
- 300 g pirea od bundeve
- 2 jajeta
- 80 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C, obložite pleh papirom za pečenje. Umutiti puter sobne temperature sa šećerom 2-3 minuta. Dodajte jaje i ponovo umutite. Zatim karamel. Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte u glavnu masu, ali mutite na minimalnoj brzini. Dodajte pavlaku. Ogulite jabuku i isecite na male kockice. Sipajte testo na pleh i zagladite lopaticom. Odozgo obilno pospite jabukom. Pospite cimetom jabuke. Pecite oko 10-15 minuta do zlatno smeđe boje.
Da biste pripremili pire od bundeve, potrebno je samo da ispečete bundevu dok ne omekša, a zatim izgnječite u blenderu. Zagrejte rernu na 110-130°C.
Pomešajte sve sastojke za fil i umutite u blenderu dok ne postane glatka smesa. Podlogu prelijte filom od sira i pecite 90 - 120 minuta.
Ohladite u ugašenoj rerni i stavite u frižider na 6 sati. Izvadite iz kalupa i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE