Isprobajte recept za savršeno kremastu poslasticu od sira koja se jednostavno sprema. Zahvaljujući punjenju od pavlake i kondenzovanog mleka ovaj kolač od sira se lako pretvara u tortu pa ga možete služiti i na nekim svečanim okupljanjima. Glazura na vrhu daje mu svečaniji izgled.
- Sastojci:
- 200 g brašna
- 80 g maslaca
- 40 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 400 g svežeg sira
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 100 g kondenzovanog mleka
- 150 g slatke pavlake
- 20 g čokolade
Priprema:
Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom, solju i vanilin šećerom. Dodajte meki puter i napravite mrvičasto testo. Mikserom izmiksajte sveži sir, jaja, šećer i vanilin šećer. Dno i stranice kalupa obložite pek papirom. Stavite1/3 testa. Preko stavite polovinu fila od sira. Ponovo 1/3 testa pa druga polovina fila. I na kraju opet 1/3 testa. Pecite 40-45 minuta na 180°C.
Pomešajte pavlaku i kondenzovano mleko. Topli kolač prelijte glazurom. Napravite šare od otopljene čokolade, kao što je prikazano na videu. Ostavite tortu 1 sat da se glazura na vrhu malo stabilizuje. Posle 1 sata možete da izvadite iz kalupa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE