Napravite za svoju porodicu neverovtno ukusan kolač sa jabukama. Uz dodatak pudinga i šlaga biće još bolji i kremastiji, a može da prođe i kao torta za neku svečanu priliku. Pravi se lako i brzo, tako da uspeva i početnicima u kuvanju.
- Sastojci:
- I deo:
- 1kg jabuka
- 3 kašike šećara
- cimet po ukusu
- 50 g prezli
- II deo:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 10 kašika brašna
- 5 kašika vode
- III deo:
- 2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 2 šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
Tepsiju ili pleh u kom ćemo peći kolač obložite papirom za pečenje i pospite przlama. Jabuke očistite i isecite na kriške srednje veličine dodajte 3 kašike šećera, cimet po ukusu, izmešajte i rasporedite u pripremljeni pleh. Uključite rernu na 200 C da se greje.
Umutite 3 jajeta sa 3 kašike šećera, dodajte 10 kašika brašna i 5 kašika vode. Pripremljeno testo treba da bude bez grudvica.Tako pripremljeno testo prelijte preko jabuka. Kolač peći 20 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se prohladi, prevrnuti i ukloniti papir za pečenje. Kolač lagano vratiti u pleh i preliti pudingom. Njega skuvati u litar mleka sa 6 kašika šećera prema upustvu sa kesice.Kada se ohladi ukrasiti šlagom.
Recept poslala Dušica Petrović
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE