KOLAČ SA JABUKAMA, PUDINGOM I ŠLAGOM: Kremast i mekan, a napravićete ga za tili čas po Dušičinom receptu

Recept za najkremastiji kolač sa jabukama koji podseća na tortu.

Dušica Petrović

Napravite za svoju porodicu neverovtno ukusan kolač sa jabukama. Uz dodatak pudinga i šlaga biće još bolji i kremastiji, a može da prođe i kao torta za neku svečanu priliku. Pravi se lako i brzo, tako da uspeva i početnicima u kuvanju.

  • Sastojci:
  • I deo:
  • 1kg jabuka
  • 3 kašike šećara
  • cimet po ukusu
  • 50 g prezli
  • II deo:
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 10 kašika brašna
  • 5 kašika vode
  • III deo:
  • 2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 2 šlaga
  • 200 ml mleka

Priprema:

Tepsiju ili pleh u kom ćemo peći kolač obložite papirom za pečenje i pospite przlama. Jabuke očistite i isecite na kriške srednje veličine dodajte 3 kašike šećera, cimet po ukusu, izmešajte i rasporedite u pripremljeni pleh. Uključite rernu na 200 C da se greje.
Umutite 3 jajeta sa 3 kašike šećera, dodajte 10 kašika brašna i 5 kašika vode. Pripremljeno testo treba da bude bez grudvica.Tako pripremljeno testo prelijte preko jabuka. Kolač peći 20 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se prohladi, prevrnuti i ukloniti papir za pečenje. Kolač lagano vratiti u pleh i preliti pudingom. Njega skuvati u litar mleka sa 6 kašika šećera prema upustvu sa kesice.Kada se ohladi ukrasiti šlagom.

Recept poslala Dušica Petrović

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE