Sada je pravo vreme za pite i kolače sa jabukama i bundevama. Iskorsitite sezonu i napravite mirisne poslastice kojima niko ne može da odoli, a u nastavku teksta pročitajte recept za neodoljivi kolač sa jabukama koji se lako pravi, a najbolje od svega je to što se jabuke pune mlečnom čokoladom. Ostavite ih cele i prelijte penastom i vazdušastom smesom, a nju ćete napraviti tako što ćete belanca i žumanca odvojeno umutiti i tek onda sjediniti. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • 4 kašike šećera 
  • 350 ml jogurta 
  • 50 g skroba 
  • prstohvat soli 
  • 6 jabuka 
  • mlečna čokolada 
  • šećer u prahu 

Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa u žumanca dodajte šećer (3 kašike) i vanilu. Umutite. Zatim dodajte jogurt i skrob i lepo sjedinite mikserom. U belanca dodajte šećer (1 kašika) i prstohvat soli. Dobro umutite, pa šne od belenaca dodajte u smesu sa žumancima i lagano sjedinite špatulom. Jabukama izdubite sredinu i oljuštite koricu. Poređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. U svaku rupu dodajte mlečnu čokoladu, pa preko sipajte smesu sa jajima i jogurtom. Poravnajte. Pecite na 180°C nekih 35 minuta. Gotov kolač pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE