Sada je pravo vreme za pite i kolače sa jabukama i bundevama. Iskorsitite sezonu i napravite mirisne poslastice kojima niko ne može da odoli, a u nastavku teksta pročitajte recept za neodoljivi kolač sa jabukama koji se lako pravi, a najbolje od svega je to što se jabuke pune mlečnom čokoladom. Ostavite ih cele i prelijte penastom i vazdušastom smesom, a nju ćete napraviti tako što ćete belanca i žumanca odvojeno umutiti i tek onda sjediniti.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 4 kašike šećera
- 350 ml jogurta
- 50 g skroba
- prstohvat soli
- 6 jabuka
- mlečna čokolada
- šećer u prahu
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa u žumanca dodajte šećer (3 kašike) i vanilu. Umutite. Zatim dodajte jogurt i skrob i lepo sjedinite mikserom. U belanca dodajte šećer (1 kašika) i prstohvat soli. Dobro umutite, pa šne od belenaca dodajte u smesu sa žumancima i lagano sjedinite špatulom. Jabukama izdubite sredinu i oljuštite koricu. Poređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. U svaku rupu dodajte mlečnu čokoladu, pa preko sipajte smesu sa jajima i jogurtom. Poravnajte. Pecite na 180°C nekih 35 minuta. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus