Ako u kući imate jabuke onda pripremite najlepši voćni kolač. Miriše na jesen i hladnije vreme, pravi se tako što se sastojci za testo umute, a preko se poređaju kriške jabuka. Zameniće lenju pitu očas posla, a najbolje od svega je što uspeva bukvalno svima. Možete da poslužite i sa sladoledom od vanile, ali iz popodnevnu kafu. Ako niste znali, jabuke nisu dobre samo za pravljenje kolača, od njih možete da napravite smesu koja menja jaja u receptima. Italijani u kolač sa jabukama dodaju i mleveni badem koji poboljšava ukus.
- Sastojci:
- 40 g putera
- 125 ml mleka
- 2 jajeta
- 60 g šećera
- 25 g kukuruznog skroba
- 2 kašike vode
- 60 g mlevenih badema
- 1 jabuka
- šećer u prahu
Priprema:
Puter istopite i pomešajte sa mlekom i lepo sjedinite. Zatim jaja umutite sa šećerom, pa dodajte skrob koji ste prethodno razblažili sa vodom, promešajte, a onda dodajte i mlevene bademe. Kada sve sjedinite sipajte puter sa mlekom. Lepo sjedintie i dobijenu smesu sipajte u posudu, pa stavite jabuku koju ste isekli na kriške. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus