Ukoliko tražite tortu za svečane prililike možda vam ova posluži kao inspiracija. Tri mekana biskvita natopljena kafom, žuti fil i želirano voće su idealna kombinacija za sve koji ne mogu da odole slatkišima. Priprema je jednostavna, a najteži deo je da sačekate da se torta ohladi i stegne.

  • Sastojci:
  • Biskvit:
  • 6 jaja
  • 3/4 šolje brašna
  • 3/4 šolje krompirovog brašna
  • pola šolje šećera u prahu
  • Fil:
  • 800 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike krompirovog brašna
  • 200 g putera
  • pola šolje šećera u prahu
  • 3 pune kašike kapućina
  • Žele:
  • 2 crvena želea
  • 600 ml ključale vode
  • 350 g malina
  • + 1 šolja kafe

Priprema

Pripremite biskvit: umutite belanca u čvrst sneg. Dodati šećer u prahu i mešati dok se potpuno ne rastvori. Nastavite da mešate, dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte prosejano brašno i mešajte testo na najmanjoj brzini ili mešajte kašikom. Testo sipajte u kalup obložen papirom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni C oko 25-30 minuta.

Pripremite fil: žumance i brašno pomešajte u čaši mleka. Ostatak mleka prokuvajte. Kada počne da peni, sipajte izmešano brašno i dinstajući na tihoj vatri sve mešajte dok se ne stvori gust puding bez grudvica. Ostavite na stranu da se potpuno ohladi. Meki puter pomešati sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati ohlađen puding i mešati dok ne postane jednoličan krem. Na kraju dodajte kafu i umutite fil.

Ohladiti biskvit - podeliti na 3 dela. Prvi staviti u kalup, natopiti kafom i preliti sa 2/3 fila. Drugi deo stavite na fil, lagano pritisnite i ponovo natopite kafom. U vrelu vodu razmutite žele. Dodajte smrznuto voće i promešajte. Na natopljeni biskvit stavite žele sa voćem. Poslednju koru stavite na žele i ponovo natopite kafom. Odozgo premazati ostatkom fila. Stavite u frižider da se dobro stegne. Najbolje preko noći.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE