Pred vama je recept za lagan i ukusan rolat u dve boje koji je odličan da se zasladite nakon porodičnog ručka. Sve se odmah pripremi i ispeče, nema naknadnog filovanja što olakšava posao domaćicama. Brusnice mu daju potpuno novu aromu, a patišpanj je toliko mekan da se topi u ustima.
- Sastojci:
- 400 g svežeg sira
- 100 g šećera i 30 g šećera u prahu
- 5 jaja
- 35 g kukuruznog skroba
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
- pola praška za pecivo
- 2 kašike kipuće vode
- 70 g brusnica
- bela čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Svež sir pomešajte sa 70 g šećera i 30 g šečera u prahu. Dobro sjedinite pa umešajte kukuruzni skrob. U posebnoj činiji umutite belanca sa preostalim šećerom u čvrst sneg. Zatim im postepeno dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i kakao i sve umešajte. Dodajte na kraju kipuću vodu. Na pleh obložen pek papirom izlijte smesu sa sirom, poravnajte. Odozgo pospite brusnice pa izlijte čokoladnu smesu. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Nakon pečenja uvijte u rolat i držite u frižideru pola sata. Ukrasite otopljenom belom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus