Patišpanj, poznat još i kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti i kolača. Rasprostranjen je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Jedan od njih je i ovaj patišpanj rolat.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
3 kašike brašna - Fil:
- 200 ml mleka
- 150 g čokolade
- 100 g maslaca ili margarina
- 1 kašika mlevene plazme
- Nadev za biskvit:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 100 g kokosa
Priprema:
U šerpu sipati mleko, dodati čokoladu i maslac pa zagrejati do vrenja da se sve istopi i ostaviti da se hladi. Umutiti jaja, dodati šećer pa izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Saviti u rolnicu da se ohladi. Premazati čokoladom i pavlakom i ponovo urolati. Kad se ohladi iseći na manje rolate. Provući kroz otopljenu čokoladu i uvaljati u kokos.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem