Patišpanj, poznat još i kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti i kolača. Rasprostranjen je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Jedan od njih je i ovaj patišpanj rolat.

  • Sastojci:
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
    3 kašike brašna
  • Fil:
  • 200 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 1 kašika mlevene plazme
  • Nadev za biskvit:
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • 100 g kokosa

Priprema:

U šerpu sipati mleko, dodati čokoladu i maslac pa zagrejati do vrenja da se sve istopi i ostaviti da se hladi. Umutiti jaja, dodati šećer pa izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i rasporediti testo. Peći na 200 stepeni  oko 20 min. Saviti u rolnicu da se ohladi. Premazati čokoladom i pavlakom i ponovo urolati. Kad se ohladi iseći na manje rolate. Provući kroz otopljenu čokoladu i uvaljati u kokos.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE