Često osporavan zbog svog blagog ukusa, karfiol pripremljen na pravilan način može biti jako ukusan i zdrav. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Probajte recept za zapečene cvetove posute sirom i slaninom, sigurni smo da će vam se dopasti.

  • Sastojci:
  • 1 manji karfiol
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • biber, so, mlevena paprika
  • 50 g seckane suve slanine
  • 2-3 čena izdrobljenog belog luka

Priprema:

Karfiolu pokidati cvetove i malo ih obariti 2-3 minuta. U činiju sipati jogurt, dodati pavlaku, biber, mlevenu papriku, beli luk i jednu kašiku rendanog kačkavalja. Sve izjednačiti. Svaki cvet zaroniti u pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh. Odozgo staviti ostatak rendanog kačkavalja i seckane slanine. Peći na 210 stepeni oko 30 minuta da lepo zarumeni. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE