Često osporavan zbog svog blagog ukusa, karfiol pripremljen na pravilan način može biti jako ukusan i zdrav. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Probajte recept za zapečene cvetove posute sirom i slaninom, sigurni smo da će vam se dopasti.
- Sastojci:
- 1 manji karfiol
- 200 ml jogurta
- 1 kašika kisele pavlake
- 100 g rendanog kačkavalja
- biber, so, mlevena paprika
- 50 g seckane suve slanine
- 2-3 čena izdrobljenog belog luka
Priprema:
Karfiolu pokidati cvetove i malo ih obariti 2-3 minuta. U činiju sipati jogurt, dodati pavlaku, biber, mlevenu papriku, beli luk i jednu kašiku rendanog kačkavalja. Sve izjednačiti. Svaki cvet zaroniti u pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh. Odozgo staviti ostatak rendanog kačkavalja i seckane slanine. Peći na 210 stepeni oko 30 minuta da lepo zarumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus