Ako nemate ideju šta da spremate za doručak ili  večeru, a jede vam se nešto ukusno i provereno onda je ovo idealan recept za vas. Napravite burek u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula. Umesto da filujete kupovne kore, sami napravite razvučene kore. Jednostavno pratite naša upustva i sigurni smo da će vam uspeti.

  • Sastojci:
  • 450 g brašna
  • 250-300 mlake vode
  • malo soli
  • Nadev:
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • ulje, biber, so

Priprema:

Umesiti testo od brašna i vode da bude glatko.Podeliti na dva dela. Pokriti ga i ostaviti 20-30 min. Raširiti stolnjak na sto malo ga pobrašnjiviti pa razvući testo oklagijom 30-40 cm i dobro ga nauljiti i utapkati rukama. Ostaviti testo još 10 min da stoji. Ruke namazati uljem pa spoljni deo ruku zavući pod testo. Podignuti u vis i malo protresti da se testo razvuče. Vratiti testo na sto i rukama razvlačiti krajeve sve u krug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidati krajeve. 

Na ulju propržiti seckan luk pa dodati mleveno meso i dobro ga upržiti poklopljeno bar 15 minuta. Dodati so, biber. Pobacati pola mesa na celu koru, ostaviti 2 prsta na sredini prazno. Saviti sa jedne pa sa druge strane u rolnicu pa preseći razvučeni deo na sredini da se dobiju dve rolnice. Uviti u krug ili po obliku tepsije koju obavezno premažete uljem. Tako i drugi deo testa. Peći 30 minuta na 200 stepeni da lepo porumeni. Pokriti krpom pečenu pitu- burek da se malo prohladi i servirati.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE