TRILEĆE SA PUTEROM OD KIKIRIKIJA: Kolač koji ima "hiljadu" verzija, ali ova će vas raspametiti

Trileće je kolač koji je poslednjih godina postao izuzetno popularan, ima "bezbroj" verzija, ali ova je zasigurno jedna od najukusnijih!

YouTube/Screenshot/The Cooking Foodie

Trileće je kolač koji je poslednjih godina postao izuzetno popularan, mnogi ga nazivaju i "fensi verzijom koha", a doživeo je na "hiljade" verzija. A ako se spremi sa nešto "neobičnijim" sastojcima - pretvara se u pravu luks poslasticu! Probajte ovaj recept za trileće sa putrom od kikirikija, nećete se pokajati!

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja mlevenih oraha ili badema
  • 1/2 šolje putera
  • 1/4 šolje šećera
  • prstohvat soli
  • Za fil:
  • 1 šolja putera od kikirikija
  • 1 šolja prah šećera
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje slatke pavlake
  • 1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Kora: Umutite puter sa šećerom dok ne dobijete kompaktnu, kremastu smesu. Dodajte brašno, mlevene orahe ili bademe i prstohvat soli. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu utisnite u pleh za pečenje (veličine otprilike 20x20 cm) obložen pek papirom. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, ili dok ne postane blago zlatnosmeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Fil: Umutite puter od kikirikija sa prah šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte mleko i slatku pavlaku. Nastavite sa mućenjem dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i još malo promešajte. Kada se korica ohladi, prelijte je pripremljenim filom od putera od kikirikija. Poravnajte površinu filom. Ostavite trileće sa puterom od kikirikija da se stegne u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja i serviranja. Isecite na željene komade. Po želji, trileće možete posuti usitnjenim neslanim kikirikijem ili komadićima čokolade.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lažni recept za tri leće  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa