ČIZKEJK NA ŠTAPIĆU: Popularna poslastica biće kraljica svake svečane trpeze (VIDEO)

Ovako pripremljen čizkejk će vam se dopasti već na prvi zalogaj.

Printscreen/YT/Cookist wow

Čizkejk je možda i najstarija poslastica koja se pravila još u antičkoj Grčkoj. Sastojci se pomešaju i ispeku, a danas postoje i oni recepti za čizkejk bez pečenja. Mi vam predlažemo najzanimljiviji način da napravite ovu ukusnu poslasticu. Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a pravi se jednostavno. Mekano testo punjeno crnim ili belim filom, pa uvaljanu čokoladu. Ne postoji lepša poslastica. 

  • Sastojci: 
  • Za testo: 
  • 120 g šećera
  • 220 g putera
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 270 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 60 g kakaoa
  • Za fil: 
  • 130 g putera
  • 180 g šećera
  • 4 jajeta 
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašika limunovog soka
  • 520 g krem sira
  • 220 ml jogurta
  • 220 ml slatke pavlake 
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 30 g kakaoa
  • 160 g bele čokolade
  • 160 g mlečne čokolade

Priprema: 
Umutite puter i jaje sa šećerom i vanilom. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa lepo sjedinite. Podelite testo na 2 dela i u jedan dodajte kakao. Lepo umesite da se svi sastojci sjedine. U drugoj posudi umutite puter sa šećerom, pa dodajte jaja, vanilu, rendanu koru limuna, krem sir i jogurt, kao i slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte i skrob i promešajte. Podelite fil na 2 dela i u jedan dodajte kakao. Lepo promešajte. U jedan kalup utisnite svetlo testo, po ivici i dnu. Preko sipajte beli fil i poravnajte. U drugi kalup utisnite tamno testo i preko sipajte crni fil. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 60 minuta. Isecite na jednake trouglove i umočite tamniji u mlečnu istopljenu čokoladi, a svetliji u belu istopljenu čokoladu. Stavite u frižider da se stegne i dekorišite po želji. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

čizkejk sa borovnicama  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa