Čizkejk se pravio još u antičkoj Grčkoj, kada se služio na svadbama, umesto torte. Ovaj kolač postao je popularan u Americi pojavom krem sira i tada kreće pomama. Možete da ga pravite na razne načine, a naš predlog za danjašnji vreli dan je slani čizkejk sa karamelom. Ova neobična kombinacija će vas raspametiti već na prvi zalogaj, a za kratko vreme je postao popularan na društvenim mrežama gde je ovaj recept videlo preko milion ljudi. Osim fantastičnog ukusa, dobra stvar kod ovog čizkejka je što se ne peče

  • Sastojci: 
  • Za podlogu: 
  • 200 g običnog keksa
  • 1 kašika kakaoa
  • 100 g putera 
  • Za fil:
  • 125 g indijskih oraščića
  • 340 g krem sira
  • 50 ml mleka od kokosa
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 kašika karamel preliva 
  • Za dekoraciju: 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 3 kašike kakaoa
  • karamel preliv 
  • slana čokolada od karamele
  • krupna so

Priprema: 

Pomešajte mleveni keks, kakao i istopljeni puter. Dobro sjedinite smesu i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Potopite indijske orahe u toplu vodu, ali to uradite dan ranije, jer moraju da stoje preko noći. U blender stavite krem sir, proceđeni indijski orah, mleko od kokosa, šećer u prahu i karamel preliv. Dobro izblendirajte. Sipajte preko keksa, pa prošarajte karamel prelivom. Stavite u frižider preko noći. Premažite karamel preliv, a pavlaku umutite sa kakaom i sipajte u špric za kolače, pa ukrasite krajeve. Zatim pospite so i lomljenu čokoladu. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow čizkejk sa borovnicama

Izvor: Stvar ukusa