ORIGINALNI RECEPT ZA POPSE: Šareni slatkiši koji su hit na rođendanima

Naučite kako se pravi popularni slatkiš - kejk pops.

Shutterstock

Kejk popsi su šareni slatkiši koji se najčešće služe na proslavama, a njima niko ne može da odoli. Mekani unutra, pa ukrašeni čokoladnom glazurom ili glazurom u boju i posuti raznobojnim mrvicama savšreni su kada želite da obradujete goste, ali i ukućane. Ovo je originalni recept, ali ako želite lakšu varijantu popse možete da pravite i tako što ćete koristiti plazmu ili oreo keks. 

  • Sastojci:
  • 200 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 110 g neslanog putera
  • 200 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 240 ml mleka
  • Još:
  • 100 g neslanog putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 2-3 kašike slatke pavlake ili mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Za dekoraciju: 
  • mlečna čokolada 
  • bela čokolada 
  • šarene mrvice 

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temeprate i šećer. Dodajte jaje i vanilu, pa nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedne. Zatim dodajte smesu sa brašno i sipajte mleko, pa umesite testo. Prebacite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Ako vidite da će da se prepeče pokrijte alu folijom i nastavite pečenje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa prebacite u frižider. Umutite puter sobne temeprature sa šećerom, pa sipajte slatku pavlaku ili mleko i vanilu i lepo sjedinite mikserom. Biskvit izlomite i izblendirajte, pa pomešajte sa dobijenom smesom. Oblikujte kuglice i ređajte na pleh ili neku tepsiju. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Dobijene loptice vadite jednu po jednu, pa u njih stavite štapić za lizalicu i umočite u istopljenu crnu ili belu čokoladu, pa ukrasite po želji. Loptice moraju da budu hlade kad ih umačete u glazuru. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Čokoladne punjene praline   instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa