MODERNA VERZIJA ŽUTOG KOLAČA SA VIŠNJAMA: Tajna je u čizkejk filu

Napravite žuti kolač koji ste obožavali u detnjstvu na malo drugačiji način. Top kombinacija mekanog testa, kiselog voća i čizekejk fila.

Printscreen/YT/The Best Recipes

Na starinskom žutom kolaču sa višnjama smo odrasli i ne postoji lepša poslastica od ove. Mekano testo, kao i kiselo voće ovaj savršen kolač čine najboljim. Iskusne domaćice su podelile i trik za kolač sa višnjama koji će vam pomoći da voće ostane na površini testa. Ako volite ovu poslasticu, predlažemo vam da isprobate i moderniju verziju ovog kolača, koja će sve oduševiti jednostavnom pripremom i odličnim ukusom, a tajna je u čizkejk filu.

Sastojci: 

  • Za testo:
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Za džem od višanja:
  • 800 g višanja
  • 100 g šećera
  • 25 g kukuruznog skroba
  • 100 ml vode
  • Za kremu:
  • 600 g krem sira
  • 500 slatke pavlake 
  • 100 g šećera
  • Za žele:
  • 400 g višanja
  • 300 ml vode
  • 50 g želatina 

Recept za kolač sa višanjama: 

Penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u aja i sve lepo sjedinite. Sipajte dobijenu smesu za kolač u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Višnje pomešajte sa šećerom i kuvajte dok tečnost ne provrni, pa dodajte vodu u kojoj ste razmutili skrob. Nastavite da kuvate višnje dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom. Koru isecite na 3 jednaka dela, pa jednu stavite u kalup i premažite filom od višanja, a onda i čizkejk filom, pa stavite drugu koru. Opet premažite višnjama, pa čizkejk filom i na kraju stavite treću koru koju ćete premazati samo čizkejk filom. Ostavite da odstoji u frižideru nekih sat vremena. U šerpi pomešajte višnje i vodu, pa kuvajte dok voda ne krene da vri. Zatim procedite, pa u vodu dodajte želatin i promešajte. Vratite višnje i promešajte. Sipajte preko fila i ostavite kolač 4 sata u frižideru. 

Pročitajte i ovo: Starinski recept za kolač sa višnjama

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Najkremastiji kolač   Instagram/hemsirenin_blogu

Izvor: StvarUkusa