KROFNE SA ČOKOLADNOM GLAZUROM: Bolje od svih koje ste do sada jeli, peku se samo 15 minuta

Pred vama je recept za najlepše krofne sa glazurom!

Printscreen/Instagram/callascleaneats

Krofne iz rerne su idealno rešenje za domaćice koje nemaju mnogo vremena da provode pored šporeta. Zato im ovakav način pripreme ostavlja prostora da završavaju druge stvari dok se krofnice same peku. Nema prženja u dubokom ulju tako da se mogu kategorisati kao zdrave.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna 
  • pola šolje kokosovog šećera
  • pola šolje mleka po izboru 
  • 3 kašike ulja po izboru
  • 1 jaje
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • pola šolje čokoladnih mrvica
  • šarene mrvice za ukrašavanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh za krofne.

Umutite kokosov šećer, mleko, ulje, jaje i aromu vanile. Dodajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. Dobro sjedinite. Sipajte testo u plastičnu kesu i odsecite ugao plastične kese.
Sipajte testo za krofne u svaki kalup za krofne. Pecite 15-17 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohladi pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Za čokoladni preliv otopite pola šolje čokoladnih komadića sa 1 kašičicom kokosovog ulja. Svaku krofnu umočite u čokoladu i pospite šarenim mrvicama. Stavite u frižider na 10-15 minuta da se stegnu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE