SLATKE PUNJENE KIFLICE: Jednostavno testo sa kiselom pavlakom, a tajna je u nadevu od namirnice koju ne koristimo često

Mekane i mirisne slatke kiflice.

Printscreen/Youtube/FooDee

Verujemo da svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za kiflice, ali nije na odmot ponuditi i neki novi. Umesto sa domaćim džemom ili kremom, sada slatke kiflice napunite kuvanim kondenzovanim mlekom. Ono podseća na karamel fil, i učiniće vaše slatke kiflice neverovatno ukusnim.

Sastojci:

  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 1 žumance
  • prstohvat soli
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 200 g kuvanog kondenzovanog mleka
  • šećer

Priprema:

Brašno pomešati sa praškom za pecivo i solju. Sameljite puter sa brašnom da napravite mrvice. Dodajte žumance i pavlaku. Zamesiti meko testo. Podeliti testo na 3 dela i ostaviti u frižideru 1 sat.
Razvaljajte testo, isecite na 8 delova. Stavite 1 kašičicu kuvanog kondenzovanog mleka na svaki deo testa i umotajte. Uvaljati u šećer.
Pecite 25-30 minuta na 180°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE