KROFNE PUNJENE NUTELOM: Vazdušaste i mekane, a za pripremu vam treba samo jedno jaje (VIDEO)

Domaće krofne punjene nutelom biće savršeno vazdušaste i mekane, a za ovaj recept vam je potrebno samo jedno jaje.

Printscreen/YT/Ricette dolce facili

Krofne su poslastica koja nas uvek vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju, a najslađe od svega je bilo da ih zgrabimo dok su još vruće i izađemo u dvorište da se igramo. Krofne po ovom receptu su savršeno vazdušaste i mekane, a klince će posebno obradovati punjenje od nutele. Za testo vam je potrebno jedno jaje, a sigurno da i ostale sastojke već imate kod kuće.

  • Sastojci:
  • 200 ml toplog mleka
  • 7 g kvasca
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 50 ml ulja
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 4 g praška za pecivo
  • nutela za punjenje

Priprema:

U čašu toplog mleka dodajte kvasac, izmešajte i ostavite da se aktivira. U činiju dodajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite ručnom mutilicom. Dodajte ulje, dobro izmešajte, pa sipajte i kvasac. Sve dobro izmešajte, pa postepeno dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo tako da nema grudvica. Pokrijte folijom i ostavite da nadođe oko sat vremena. Nakon toga ponovo ga malo obradite rukama i podelite ga na 9 jednakih delova. Svaki malo razvucite oklagijom na debljinu oko 1 cm i u sredini prstom napravite udubljenje. Pecite krofne u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Uvaljajte ih u šećer, a udubljenje napunite kašičicom nutele.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE