LISNATO PECIVO PUNJENO DŽEMOM I PUDINGOM: Više nećete kupovati u pekari, domaće je mnogo lepše (VIDEO)

Napravite sami slatko lisnato pecivo po receptu u nastavku.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Lisnata peciva nas uvek "omame" kada uđemo u pekaru, mirisom i izgledom. Zašto ne biste probali da napravite domaće lisnato slatko pecivo punjeno džemom i pudingom. Savršeno hrskavo okolo, a iznutra curi fil. Oduševiće vas već na prvi zalogaj.

  • Sastojci:
  • 1 lisnato testo
  • 1 jaje
  • džem
  • puding od vanile
  • šećer u prahu

Priprema:

List lisnatog testa isecite na kvadrate. Na polovini kvadrata napravite rez u obliku kruga. U pleh prebacite kvadrate kojima niste isekli krug. Premažite jajetom ivice kvadrata. preko tog kvadrata stavite onaj sa izrezanim krugom. Premažite jajetom. Pecite 20 minuta na 180°C. Napunite džemom i pudingom (skuvajte prema upustvu sa kesice). Posuti šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE